Kandidátka do Sněmovny za Jihočeský kraj, Alena Nohavová (KSČM), zásadním způsobem přispěla k lepšímu životu tělesně postižených a hendikepovaných.

11. 10. 2017

Kandidátce do Parlamentu České republiky za KSČM v Jihočeském kraji Aleně Nohavové je 57 let, žije v Třeboni, kde vychovala své dvě děti. Původní profesí je učitelka mateřské školy a v roce 2013 byla zvolena poslankyní Parlamentu České republiky za KSČM. Od roku 2008 do roku 2016 působila v Zastupitelstvu Jihočeského kraje, kde byla členkou výboru pro výchovu, vzdělání a zaměstnanost.

Ve Sněmovně je aktivní členkou sociálního a zdravotního výboru, podvýboru pro nepojistné dávky a zdravotně postižené, školského podvýboru pro předškolní, základní a střední školy. Za svého působení ve výborech podala několik poslaneckých interpelací na příslušné ministry.
Jistě zajímavá interpelace byla o kvalitě českých potravin, dále interpelovala příslušného ministra ve věci jedné zdravotní pojišťovny a bez zajímavosti nelze nechat její opakované interpelace ve věci účasti členů vlády ve Sněmovně v době poslaneckých interpelací.
Je třeba také zmínit, že poslankyně Alena Nohavová během svého dosavadního funkčního období, podala jedenáct pozměňovacích návrhů, které se týkaly oblasti školství, zdravotnictví a sociální oblasti.
Spolupodepsala 13 návrhů zákonů, sama předložila dva zákony a to, novelu o zdravotním pojištění k očkování seniorů po šedesáti pěti letech proti pneumokokovým onemocněním a dále novelu o změně financování soukromých škol.
Během svého funkčního období se opakovaně zajímala o život tělesně postižených spoluobčanů, důchodců a všech, kteří se dostali do složité a mnohdy z jejich pohledu neřešitelné životní situace. V mnoha případech dělala vše proto, aby pomohla záležitost vyřešit i přesto, že příslušné úřady buď problém řešit nechtěly anebo řešení odmítaly.

Martina Nedomová, těžce tělesně postižená důchodkyně z Jihočeského kraje vzkazuje případným voličům:

"Jako občanka Jihočeského kraje, která je těžce tělesně postižená, se domnívám, že právě my, tělesně postižení, zdravotně hendikepovaní a důchodci, potřebujeme ve Sněmovně pevné zastání právě u takových poslanců a poslankyň, jako je nynější poslankyně a kandidátka našeho kraje v nadcházejících Sněmovních volbách, paní Alena Nohavová.

Jménem tělesně postižených, nemocných a důchodců v Jihočeském kraji si dovolím poprosit a apelovat na své spoluobčany:

Podpořte v nadcházejících Sněmovních volbách naši kandidátku paní Alenu Nohavovou na kandidátce KSČM!"

Mgr.Tomáš Rejtek. Vložil: (milfi)
zprávyextra.cz. Foto: Radek Nejezchleb