Jindřichův Hradec: Jednal Jihočeský krajský výbor KSČM

20. 6. 2023

V pondělí 19. června 2023 proběhlo v Jindřichově Hradci jednání Jč KV KSČM, které řídila jeho předsedkyně Alena Nohavová. V úvodu přivítala členy výboru, jeho hosty například místopředsedu ÚV KSČM Milana Krajču, člena VV ÚV KSČM Tomeše Vytisku, Lubomíra Pánu a další.

Po schválení programu a vyslechnutí úvodních informací členové krajského výboru zhodnotili úroveň plnění usnesení z minulého jednání ze dne 13. března. Následovaly informace z vyšších stranických orgánů, se kterými seznámili hlavně přítomný místopředseda ÚV KSČM Milan Krajča a člen VV ÚV KSČM Tomeš Vytiska.

K předneseným informacím, které se týkaly širšího spektra stranických a společenských otázek se rozvinula delší diskuse. Do ní se zapojili téměř všichni přítomní. Mimo kritiky týkající se hlavních médií zaznělo také poděkování vedení strany za stále zlepšující se práci ve využívání stranických a sociálních médií. Důkazem byly například zaznamenané zlepšující se výsledky simulovaného volebního modelu nám nenakloněných agentur STEM a Kantar při srovnání volebních výsledků duben-květen 2023.

Zvláště přínosné bylo vystoupení Lubomíra Pány, který využil bohatých pedagogických, řídících a organizátorských zkušeností a přednesl úvodní myšlenky a náměty možného zaměření politické práce při přípravě voleb do krajského zastupitelstva v roce 2024.

V dalším byly projednány běžné otázky týkající se m.j. plánu práce na druhé pololetí roku 2023, výsledků hospodaření a některých hlavních plánovaných krajských akcí v dalším období. Mezi takové patří například Krajská mírová demonstrace 26. června od 18,00 hodin v Českých Budějovicích, 608. výročí památky upálení Mistra Jana Husa v Táboře na Pintovce 6. července a celá řada dalších. Nelze přehlédnout ani protestní pochod organizovaný pobočkou svazu KOVO dne 20. června od 18,00 hodin ve Strakonicích.

Po projednání všech bodů programu předsedkyně krajského výboru Alena Nohavová poděkovala přítomným za účast a aktivitu při jednání, které bylo v podvečerních hodinách ukončeno.

Josef Kovařík
Vlastní