Hermanova nenávist podezřele připomíná klerofašismus

4. 7. 2017

Ministr kultury Daniel Herman je divný člověk až zvláštního ražení, chtělo by se říci, že i exot. Už několikrát přesvědčil, že je intrikán a hlavně lhář. Stačí připomenout loňskou aféru s jeho vzdáleným příbuzným Bradym, pro něhož se snažil všemi způsoby vynutit medaili. Dokonce tvrdil, že Jiří Brady žijící v Kanadě je jeho strýček. To je ale lež jako věž.

Ten se totiž do židovské rodiny Markéty a Karla Bradyových narodil v roce 1928. Jeho o tři roky mladší sestra Hana bohužel zemřela ve 13 letech v koncentračním táboře. Takže Daniel Herman narozený 28. 4. 1963 nikdy nebyl a ani nemůže být jeho synovcem. Už loni v říjnu se mi ozvala jistá paní Helena žijící v USA, která potvrdila, že Herman nemluví pravdu, a vysvětlila, že Brady je jen bratrancem Hermanovy matky. Hlavní šéf české kultury a bývalý kněz přesto neustále tvrdil, že Brady je jeho strýčkem, a rozpoutal aféru kolem údajné neochoty udělit mu medaili, která směřovala k nenávistným útokům a honu na prezidenta Miloše Zemana.

Ve čtvrtek 25. května Herman v Poslanecké sněmovně zase ukázal svoji jedovatou intrikánskou faleš, a hlavně neskutečnou antikomunistickou nenávist, když reagoval na legitimní interpelaci Vojtěcha Filipa. Podle Hermana je ostudou, že ve sněmovně jsou zástupci komunistů. Řekl, že komunisté 40 let devastovali naši zemi. Večer v televizní besedě to opět zopakoval a rozvedl - prý před rokem 1948 jsme patřili k deseti nejvyspělejším zemím světa a za komunistického režimu jsme se propadli na místo padesáté. Což jsou divné počty a především je to jeho ideologická zaslepenost, a hlavně lež. Naopak socialistické Československo patřilo k nejvyspělejším zemím světa. Třeba v lehkém průmyslu. Byli jsme soběstační ve výrobě potravin a naše zemědělství mělo vynikající úroveň. Neexistovala nezaměstnanost, byly sociální jistoty - a mohl bych pokračovat.

A jak to je nyní? Zarážející je Hermanova až chorobná nenávist k lidem s jiným politickým názorem. Jak je možné, že se vydává za křesťana, a jak mohl být kdysi knězem? Vždyť naprosto právě poplival křesťanské hodnoty, a kde je ona proklamovaná křesťanská láska k bližnímu? Daniel Herman je klerikálním fanatikem a dá se říct, že právě představitelé kléru jeho ražení upálili mistra Jana Husa, právě tací v době rekatolizace, tedy v době temna, jak to popsal Alois Jirásek, pořádali hon na lidi s odlišným náboženským názorem. A to ještě plive na český národ a ty, kteří volí komunisty, ale až dojemně si rozumí s potomky sudetských Němců, jejichž předci vraždili české vlastence. Rád se účastní srazů sudetoněmeckého landsmanšaftu!

Daniel Herman svým vystoupením ve sněmovně nyní znovu odkryl svou tvář a jen potvrdil, že je intrikánem. A jeho zlá antikomunistická nenávist nejenže nemá nic společného se základními křesťanskými hodnotami, ale až podezřele bývalého kněze a nyní lidoveckého politika směruje ke klerofašismu. Tak to prostě je. A zdá se, jako by se Herman snad vzhlédl v také bývalém římskokatolickém faráři, členu slovenské Hlinkovy ĺudové strany Jozefu Tisovi.

Autor: 
Jiří KOŠŤÁK. Vložil: milfi
Zdroj: 
naše PRAVDA