Táborská Pintovka 2017. Nejen vzpomínka na mistra Jana Husa

7. 7. 2017

Čtvrteční počasí se opravdu vyvedlo a v táborském lesoparku Pintovka byl v amfiteátru příjemný chládek. Což ocenilo především několik stovek komunistů i občanů města. Ti sem zamířili na celostátní akci KSČM, která se zde pravidelně a tradičně koná 6. července u příležitosti státního svátku Dne upálení mistra Jana Husa.

Program začal již dopoledne. Na desátou hodinu si organizátoři – JčKV KSČM, OV KSČM Tábor a Levicový klub žen Tábor – připravili seminář věnovaný odkazu mistra Jana Husa pro dnešek. Uváděla ho Helena Suchá za účasti místopředsedů ÚV KSČM Jiřího Dolejše , Josefa Skály dále předsedy JčKV KČM Petra Braného a čtyřicítky posluchačů. Kromě historických témat zaněly také otázky a odpovědi na současné celostátní a světové politické dění.

Odpolední čtrnáctá hodina byla začátkem oficiálního programu. S hlavním referátem vystoupil místopředseda ÚV KSČM Jiří Dolejš. Věnoval se nejen odkazu Jana Husa pro dnešek, ale především hledal paralely se současným politickým děním u nás i ve světě. Zdůraznil, že hlavním motem KSČM je mír, který v celosvětovém měřítku stále díky expanzivní i ekonomické politice některých států nemáme. Ohniska války se posouvají stále blíže, od bývalé Jugoslávie, přes Ukrajinu až po střední východ a severní Afriku. Věnoval se i vnitrostátním problémům, včetně nesplněných slibů současné vlády v čele s ČSSD. Hovořil také o sociálních problémech, nízkých důchodech a mzdách a aktuálním dění ve společnosti. Akcentoval také nutnou ofenzivní roli KSČM v blížících se parlamentních volbáích.

Na závěr se představili kandidáti jihočeské KSČM do parlamentních voleb. Chyběla jednička naší kandidátky předseda ÚV KSČM Vojtěch Filip, protože čerpá dovolenou, ale své priority nastínili například Petr Braný, Alena Nohavová, Pavla Šlahúnková a další.

Poté následovaly chvíle pro popovídání si nejen těch, kteří se již dlouho neviděli, ale také občerstvení. Pro děti byl připraven skákací nafukovací stan, dospělé pobavilo vystoupení šermířské skupiny... To vše až do večerních hodin za doprovodu kapely Josefa Lidrala.

Takže, příští rok zase nashledanou!!!

Fotogalerie

Autor: 
vítr. Vložil: milfi
Zdroj: 
Vlastní autora