Sbírky potravin pro sociálně potřebné a chudé. Ano či ne?

12. 11. 2017

Je možné, že veřejná média propagují a podporují sbírky potravin na sociálně potřebné jakéhokoliv druhu a ústavní činitelé zastupující stát mlčí?
Proč mlčí? Odhaduji, že zřejmě proto, že sami v řízení státu selhali a sociální zabezpečení dočasně potřebným nedokáží, možná ani nechtějí, zabezpečit. V této souvislosti nelze pominout ani různé dotační akce a sbírky na obědy pro hladovějící děti ve školách. To považuji za obludné, neboť se neřeší náprava systémového selhání státu, a proto se s mediální propagací sbírky potravin neztotožňuji.

Ohlédnu-li se zpět o jednu generaci, nestačím se divit. To je to co jsme chtěli? Sbírky potravin pro chudé a všelijak sociálně potřebné nebyly před převratem vůbec potřeba. Každý měl jistotu práce a k tomu odpovídající mzdy. Sociální služby a zabezpečení sociální péče se také uskutečňovalo, ale v jeho zabezpečení byl podstatný rozdíl. Tyto služby byly v plné míře zabezpečovány péčí státu!!! V tom vidím obrovský mezigenerační negativní posun!!! Lapidárně vyjádřeno mainstreamová média se snaží „z nouze udělat ctnost“. Spíše by měla „bušit“ do špatného systému správy státu a usilovat o nápravu věcí veřejných.

jk
Vlastní