NEJVYŠŠÍ ÚČAST HRÁČŮ KÁČI V JINDŘICHOVĚ HRADCI

26. 3. 2019

V sobotu 23. března jsme se opět po roce utkali při lítých soubojích nad hracími poli stolní káči v Domě dětí a mládeže. V letošním roce nás hrálo 22 a zastupovali jsme 3 generace – nejmladším bylo 8 a nejstarším 66 let. Z toho je vidět, že tuhle zábavnou hru může hrát každý.

V první fázi jsme se rozlosovali do 4 skupin /dvě po 6 a dvě po 5 hráčích/ s tím, že z každé skupiny postoupil vítěz + další dva podle získaného počtu bodů. V každém kole, kterých bylo 10, měl vždy hráč 3 pokusy. Další hráči pak podle umístění byli zařazeni do skupin o umístění na dalších místech, tzn. 7. – 12., 13. - 18. a 19. - 22. místo.

Po dvou hodinách a 15 minutách se stala přesvědčivě vítězkou Hana Ondřejová z Hostějevse před Hanou Vilímovou z Jindř. Hradce a Ludmilou Růžkovou z Prahy. Všichni hráči si nakonec vybrali ze zajištěných cen podle toho, jak byli úspěšní.

Turnaje se zúčastnil i Jaromír Kohlíček poslanec Evropského parlamentu /skončil 8./ a kandidátka pro nastávající volby do EP z našeho okresu Anna Vaculíková /skončila 5./.

Bylo to příjemné dopoledne a i proto v příštím roce zorganizujeme další – již 14. turnaj.

Stanislav Míka, místopředseda OV KSČM

Stanislav Míka. Vložil: milfi