S elánem a optimismem do roku 2019

7. 1. 2019

Skončil náročný rok 2018 a vstupujeme do roku 2019. Jihočeský krajský výbor KSČM se spolu s našimi příznivci soustředil na dosažení co nejlepších volebních výsledků v komunálních volbách. V této oblasti jsme přišli v porovnání s minulými volbami o část v minulosti zvolených zastupitelů. Ve stranické práci nás stálo hodně úsilí hodnocení a přijetí závěrů ze špatných volebních výsledků a dubnových závěrů X. sjezdu KSČM. Zvláštní a zvýšenou pozornost jsme věnovali objasňování politiky strany v reakci na dlouhotrvající a složitý politický vývoj po parlamentních volbách 2017, který bohužel přetrval až do minulého roku. Ohlédneme-li se za celkovými výsledky vykonané práci můžeme i přes mnohé rezervy právem vstoupit do nového roku se vztyčenou hlavou.   

Práce v roce 2019 nás čeká opravdu mnoho. Půjde o náš jednotný příspěvek k novému programu KSČM nebo jeho úpravě a úpravě organizační struktury strany. Úkoly jsou to obsahově i časově náročné, neboť je chceme zvládnout na krajské úrovni v průběhu necelých dvou let s časovou rezervou do XI. sjezdu. Z celostátního hlediska se budeme podílet na květnových volbách do Evropského parlamentu. Chtěli bychom podpořit kandidáty (kandidátky) KSČM, kteří budou plně prosazovat zájmy České republiky proti velmocenským rozhodnutím a bruselské byrokracii. Mám na mysli nejen Kateřinu Konečnou, ale i naše dvě jihočeské kandidátky Annu Vaculíkovou a Pavlu Švepeš Šlahúnkovou. Naznačené směry práce budou jistě vyžadovat naše značné úsilí a úsilí okresních organizací, což nebude lehké.

Jihočeský krajský výbor KSČM děkuje všem komunistům a kandidátům bez politické příslušnosti, kteří přijali kandidaturu pro komunální volby na kandidátních listinách KSČM nebo kandidovali společně s nezávislými kandidáty. Celkový počet zvolených zastupitelů je  nižší, než jsme předpokládali. Proto nahradit práci nezvolených zastupitelů bude vyžadovat od ostatních zastupitelů zvýšené úsilí. Pozitivně hodnotíme, že ze zvolených zastupitelů v komunálních volbách byla celá řada zvolena starosty, radními, předsedy výborů a komisí. Důvěry ostatních zastupitelů a důvěry všech našich spoluobčanů si velice vážíme.

Vedle již zmíněných úkolů si v roce 2019 připomeneme 98. výročí založení komunistické strany, zabezpečíme oslavy Mezinárodního dne žen, přípravu oslav 1. máje - Svátku práce. Připomeneme si a uctíme oběti 74. výročí osvobození Československa a ukončení 2. světové války v Evropě. Nezapomeneme ani na 604. výročí upálení M. J. Husa, které si připomeneme na setkání občanů v Táboře na Pintovce.

Děkujeme všem komunistům, našim příznivcům, členkám Levicových klubů žen a dalším aktivistům, za odvedenou práci v uplynulém roce. Přejeme všem dobré zdraví, osobní a rodinnou pohodu a  životní optimismus do roku 2019.

Autor: 
Alena Nohavová, předsedkyně Jihočeského krajského výboru KSČM
Zdroj: 
Vlastní; vložil: milfi