Jednal Výkonný výbor Jč KV KSČM

22. 1. 2019

V pondělí dne 21. ledna 2019 se sešel Výkonný výbor Jč KV KSČM. Předsedkyně Alena Nohavová na již 5. zasedání přivítala člena Výkonného výboru ÚV KSČM Petra Braného. Po schválení navrženého programu přijali členové informaci o jednání ústředních orgánů strany. Těmi důležitými body bylo například projednání dopadu tzv. Brexitu, některých personálních otázek, konkretizování přípravy postupů strany před evropskými volbami, přípravy celostranických konferencí a několika dalších úkolů.

V další části členové VV Jč KV vyhodnotili plnění vlastních rozhodnutí a upřesnili si plán práce na první pololetí roku 2019.

Účastníci jednání také vyslechli a projednali informace o jednání tzv. „Média Fórum“. Bylo zaměřeno především na vztahy a pochopení mezi tzv. novinářskou obcí a příjemci mediálních informací. Celodenní zaměstnání připravené mediálním oddělením ústředního výboru mělo vysokou obsahovou, informační i organizační úroveň. Jak zaznělo v dílčí diskusi, na toto fórum by měl navázat seminář ÚV KSČM k vlastní stranické mediální politice a vytváření kvalitních mediálních výstupů, které zaujmou čtenáře, posluchače i generaci těch, kteří svůj zájem soustřeďují na internetové weby.

Výkonný výbor Jč KV také projednal široce publikovanou událost a z ní vyplývající problémy u Okresního výboru ve Strakonicích. Rozhodl, že až do vyšetření celého případu pozastavuje Martinu Ratajovi členství ve straně a výkon všech stranických funkcí.

Ivan Nadberežný, Josef Kovařík, upravil: milfi
Jč KV KSČM