Alena Vitásková: Kdo nás to vlastně soudí? Soudce Baxa, soudce Elischer…

5. 2. 2019

Rozhořela se bitva mezi spravedlivými. Ne těmi, kteří káží vodu a pijí víno, ale těmi, kteří před soudem vám zničí život. Soudci se přiznávají, jak to vlastně s naší justicí je. Opravdu se dá „objednat“ trestní stíhání, jak nám sdělil premiér Babiš? Tak proč nereflektuje na výzvu „Hlas volajících po spravedlnosti a právu“, proč nechává nevinným občanům a jejich rodinám ničit život?

Bývalý předseda Nejvyššího správního soudu - soudce Baxa se přiznal, že se dá kupčit s rozsudky? To je závažné potvrzení situace v justici právě od bývalého soudce. Potvrdil to, co si velká část veřejnosti myslí. Jak si můžeme být jisti, že v jiném nátlaku soudce neodolal? Je soudce Baxa opravdu tak morálně čistý?

Soudce Baxa by se měl vyjádřit ke své fotovoltaické elektrárně. Jak k ní přišel, kolik pobírá na dotacích. Kdo mu ji dodal, za kolik a jak soudce vůbec k takové informaci o solárních elektrárnách přišel. Jak dopadlo šetření, když jeho elektrárna spadla do těch podezřelých, které švindlují s výrobou?

Ano, vraťme se o několik let zpět. Útoky na Alenu Vitáskovou, v té době předsedkyni ERÚ byly nebývale agresivní. O dehonestaci ERÚ a její, nejen profesní, likvidaci se snažili mnozí. Vitásková upozornila na tunelování veřejných financí právě v oblasti energetiky a zasloužila se o zastavení části podpor a tím zmírnění finančního dopadu v řádech miliard korun na občany a státní rozpočet. Jenže, „někomu“ ty lehce nabyté peníze asi chybí…

Jeden z podnětů na podivnosti kolem fotovolatických elektráren podávali i samotní nespokojení občané.

Celý článek si můžete přečíst zde

Alena Vitásková, exšéfka Energetického regulačního úřadu
Parlamentní ilsty, upravil a foto vložil: milfi