Jednal Výkonný výbor JčKV KSČM

19. 2. 2019

V pondělí 18. února 2019 jednal VV JčKV KSČM. Jednání výkonného výboru zahájila předsedkyně Jč KV Alena Nohavová, přivítala člena Výkonného výboru ÚV KSČM Petra Braného a všechny přítomné.

Na jednání Petr Braný seznámil přítomné se závěry jednání výkonného výboru vedení strany o činnosti a celkových politických aktivitách. Krajský výkonný výbor byl také informován o postojích vrcholných orgánů strany v souvislosti s plánovaným hodnocením toleranční smlouvy při jednání s Andrejem Babišem, pracovního programu strany a celé řadě dalších vnitrostranických aktivit. Byl projednán návrh rozpočtu strany na rok 2019, zabezpečení voleb do EP, zahraničních aktivit, atd.

Výkonný výbor rovněž přijal informaci o dosavadních výsledcích rozšířených jednání okresních výborů při projednávání úprav stanov a organizační struktury strany. Průběžné informace z těchto jednání ukazují na to, že členská základna úpravu stanov a organizační struktury nepovažuje za důležitý problém strany.

Předseda Zastupitelského klubu KSČM Jihočeského kraje Václav Kučera, zastupitel a místopředseda Jč KV Luboš Dvořák informovali o jednání klubu. Jeho hlavní náplní bylo reagovat na program před jednáním krajského zastupitelstva, sjednotit názory a postoje na základě přijatého volebního programu strany při krajských volbách v roce 2016.

V závěru jednání předsedkyně krajského výboru Alena Nohavová informovala o přípravě březnového setkání starostů, místostarostů, zastupitelů, členů rad, výborů a komisí zvolených a jmenovaných za KSČM. Setkání spojené s výměnou zkušeností za účasti významných odborníků a lektorů v oblasti veřejné správy jistě přispěje ke kvalitě odváděné práce ve prospěch občanů obcí a měst.

Autor: 
(jk); vložil: milfi
Zdroj: 
Redakce KV