Postoje ministra zahraničí jsou těžko pochopitelné. Petříček schvaluje přijetí syrských sirotků

19. 2. 2019

Ministr zahraničí Tomáš Petříček podpořil europoslankyni Michaelu Šojdrovou v přijetí syrských sirotků do ČR, přestože premiér Andrej Babiš je proti a plánuije jinou formu pomoci.

Kateřina Konečná, europoslankyně za KSČM: Logiku pana Petříčka už se ani nesnažím chápat. Myslím, že máme spoustu českých dětí, kterým je třeba pomoci, a na ty bych se zaměřila primárně. Nepřipadá mi vhodné přemísťovat syrské děti přes půl světa. Jako KSČM stále opakujeme, že nejsme proti pomoci, ale pomoci v místě. Tam to má smysl. A to je ti tento případ.

Leo Luzar, místopředseda poslaneckého klubu KSČM: Postoje nového ministra zahraničí za ČSSD pana Petříčka je těžké pochopit, natož vysvětlit. Měl by si tudíž tento mladý politik uvědomit, že v této konkrétní věci jde i o životy lidí a nelze zde za rok říci “já to tak nemyslel, já vlastně vůbec nemyslel, ale pouze dělal jen to, abych se za každou cenu vymezil a zviditelnil"

Mediální úsek ÚV KSČM; vložil: milfi
Mediální úsek ÚV KSČM