Pochod na Trojmezí u Slavonic podesáté.

26. 5. 2019

Pěkné počasí provázelo v sobotu 25. května již 10. ročník Pochodu na Trojmezí, který pořádá městská organizace KSČM pravidelně koncem května.

Pouhých 25 účastníků však svědčí o tom, že zájem o tuto akci upadá. Příčinu letošního malého počtu ale můžeme částečně připsat tomu, že pochod byl naplánován právě na den, kdy vrcholily volby do EP. Řada členů KSČM, kteří v minulých letech na akci chodili, totiž měla práci v okrskových volebních komisích a tak se akce nemohli zúčastnit. Další okolností, která jistě účast ovlivnila, byla absence svozového autobusu, který v minulosti svážel účastníky z Jindřichova Hradce, nebo alespoň starší zájemce ze Slavonic, kteří si netroufli absolvovat celou trasu pěšky. Přislíbený autobus nám dopravce 14 dní před konáním odmítl poskytnout.

Zarážející však je, že přímo ze Slavonic nás na této pěkné procházce jarní přírodou, dosud neposkvrněnou emisemi a podobnými katastrofami (snad mimo kůrovcovou kalamitu), bylo ze Slavonic jenom 8. Ostatní byli z blízkého, ale i dalekého okolí.

Přesto jsme si procházku užili a účastníci byli spokojeni.

Poděkování patří panu Stanislavu Fialovi, který akci doprovázel osobním automobilem pro případ, že by někdo z účastníků ztrácel síly. Nakonec jsme ale všichni zdrávi a po svých, dorazili až do cíle.

Miloš Fiala, místopředseda MěV KSČM Slavonice

Fotogalerie

Autor: 
Miloš Fiala, místopředseda MěV KSČM Slavonice
Zdroj: 
Text i foto autora