KSČM čeká náročný rok 2020

5. 1. 2020

nejzchleb1.jpg

Je po vánočních svátcích, oslavili jsme konec starého roku a přivítali nový rok 2020. Rok, který bude pro KSČM hodně důležitý a možná jeden z těch zlomových. Je to již třetí rok, který začínám ve funkci předsedy OV KSČM Jindřichův Hradec. Chtěl bych se v pár řádcích nejen ohlédnout za tím, co bylo, ale hlavně připomenout co nás čeká.

Naše okresní organizace pracuje velmi dobře. Bohužel, takových okresů není mnoho. Daří se nám pořádání politicko – společenských akcí, které mají obrovský význam pro naši prezentaci ve společnosti. Za několik dní se opět můžeme těšit již na 30. PLES KSČM, který se uskuteční v pátek 24. ledna ve Velkém Ratmírově. Dále jsou to turnaje ve stolní káče, mariáši, akce k MDŽ či MDD a další. Je třeba poděkovat Levicovému klubu žen za spolupráci při pořádání těchto akcí. Nelze nevzpomenout na již tradiční srpnovou jízdu parním vlakem ze Slavonic do Dačic. V okrese budeme dále pokračovat v pořádání střediskových porad, které se uskuteční 11x za rok v sedmi střediscích. Je to osvědčená cesta, jak dostat informace mezi ostatní členy a nejen mezi ně. Nesmím zapomenout poděkovat místopředsedovi OV KSČM s. Míkovi, za jeho přístup nejen k těmto poradám a akcím, ale celkové jeho politické práci. Snad si jen přát více takových funkcionářů.

Co se týká krajské úrovně naší strany, tak nás čeká v únoru krajská konference KSČM, která rozhodne nejen o vedení naší krajské organizace, ale i o kandidátní listině pro volby do Zastupitelstva Jihočeského kraje, které se uskuteční na podzim letošního roku. Jako člen KV KSČM si dovolím poznamenat, že situace v KV se po počátečních bouřlivých jednáních stabilizovala a to zásluhou nového vedení v čele s předsedkyní KV KSČM Alenou Nohavovou, kterou mimochodem naše okresní organizace navrhla do této funkce i pro další období.

Asi nejdůležitější pro naši stranu bude XI. sjezd KSČM, který se uskuteční 18. – 19. dubna v Brně. Bohužel i v naší straně se vytratila jednota, nelze to nevidět. Pevně věřím, že dubnový sjezd strany dá jasnou odpověď. Naše strana bude po tomto sjezdu opět tou jednotnou, silnou, dnes již u nás jedinou levicovou parlamentní stranou a to bez ohledu na to jaké vedení bude zvoleno. Volební preference KSČM se pohybují někde kolem 8 procent, některé agentury, jako např. Kantar nám přisuzují výsledek kolem 5 procent, čímž se naše strana pohybuje na hraně vstupu do PS. Je třeba, aby naše strana byla lépe čitelná, argumentace musí být z naší strany jasné a zřetelné.

Z pár předešlých řádků je jasné, že KSČM čeká opravdu náročný rok. Kde budeme moci vidět první výsledky naší práce budou podzimní volby do krajských zastupitelstev a volby do Senátu. V našem obvodě Pelhřimov a Jindřichův Hradec bude kandidátem do Senátu Pavel Hodáč z Pelhřimova. Je to člen Zastupitelstva Kraje Vysočina a dlouholetý zastupitel města Pelhřimova. Očekávám od všech členů, ale i našich sympatizantů, že se plně zapojí do politické práce a to nejen při předvolebních akcích.

Čeká nás dvanáct měsíců roku 2020. Pamatujme si, že nový rok však bude z větší části takový, jaký si ho sami připravíme. Přejme si tedy pevné zdraví, mnoho štěstí a mnoho úspěchů v plnění méně či více těžších úkolů, které nás v životě čekají. Krásný a úspěšný nový rok 2020.

Radek Nejezchleb, předseda OV KSČM Jindřichův Hradec

 

Autor: 
Radek Nejezchleb, předseda OV KSČM Jindřichův Hradec
Zdroj: 
OV KSČM J. Hradec