Nejezchleb: Prymula je razantnější, mohlo by dojít k dalšímu zpřísnění opatření

22. 9. 2020

Většina jihočeských lídrů se v předvolební debatě shodla na tom, že Adam Vojtěch nebyl nejhorším ministrem zdravotnictví. Někteří si myslí, že měl nevýhodu v tom, že byl mladý a nebyl odborník. Od Romana Prymuly očekávají zejména to, že do současné situace vnese pořádek. Od jednotlivých šéfů zaznívala převážně i chvála na vedení Jihočeského kraje za to, jak zvládl první vlnu koronavirové epidemie. Podle některých však může být nyní problém s nedostatkem zdravotnického personálu.

"Jmenování Prymuly ministrem zdravotnictví bylo dobrým krokem. My už jsme k ministru Vojtěchovi měli své výhrady i dříve, před covidem. Myslím si, že pan profesor Prymula je odborník a v současné situaci, která nastává, je jednou z osobností, která může dopomoci k tomu, aby došlo k útlumu. Prymula je ale razantnější, mohlo by dojít k dalšímu zpřísnění opatření," řekl v předvolební debatě na ČT vedouci kandidát KSČM v Jihočeském kraji Radekt Nejezchleb.

Záznam debaty https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3189267-vojtech-nebyl-nejhorsi-ale-funkci-ministra-nezvladal-mysli-si-nekteri-jihocesti-lidri

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM
Zdroj: 
ČT