Alena Nohavová:

29. 12. 2020

Vážení a milí spoluobčané,

pomalu se blíží konec roku 2020 a s nadějí očekáváme příchod roku 2021. V tomto čase se ohlížíme a hodnotíme to, co je za námi a toužíme vidět dopředu a přejeme si, aby to co přijde, bylo lepší, bez případných minulých chyb a omylů.

Rok 2020 byl pro nás všechny – jiný. V budoucnu ho možná nazveme rokem covidovým. Zažili jsme a v současné době stále prožíváme, nouzový stav s omezením volného pohybu i zavírání ekonomiky. Covidové onemocnění nás všechny svým způsobem zasáhlo. U někoho to bylo po stránce zdravotní a rodinné, pro jiné to byl zásah do profesního života, kdy nemohl pracovat na základě vládních opatření. Covidové onemocnění odstartovalo hospodářskou krizi a dnes nedokážeme předpovědět, jak bude hluboká a dlouhá.

Pro KSČM byl rok 2020 rokem nedobrým. Z důvodu covidových opatření nebylo možné v dubnu uskutečnit XI. sjezd a podzimní volby do krajských zastupitelstev byly pro naši stranu těžkým propadem, kdy jsme se ve většině krajů do krajského zastupitelstva nedostali.

I přes všechny překážky a prohry nahlížíme do roku 2021 s optimismem. S optimismem nejen zlomit a oslabit covidový vir očkováním, které již začalo, ale i uskutečnit XI. sjezd a zvolit vedení, které povede stranu nejen v dalším období, ale i do voleb do Sněmovny Parlamentu ČR. Chceme přesvědčit spoluobčany a voliče, že právě KSČM je na straně pracujících lidí, na straně nemocných i seniorů.

Touto cestou děkuji všem, kteří neúnavně zápasí v první linii s covidem, a to od zdravotníků, hasičů, laborantů až po dobrovolníky.

Děkuji i za odvedenou práci pro KSČM všem jihočeským komunistům a příznivcům z řad LKŽ a KČP i dalším aktivistům.

Do nového roku 2021 přeji Vám všem pevné zdraví, spokojenost a optimismus.  Prožijte příští rok plný radosti a lásky.

Alena Nohavová, předsedkyně krajského výboru KSČM

Autor: 
Alena Nohavová, předsedkyně Jč KV KSČM
Zdroj: 
Vlastní autora; vložil: milfi