Zbavit se nepohodlného Zemana a uchopit moc, to je oč tu běží

25. 10. 2016

Politika je téma nevděčné, nechat se do ní vtáhnout a psát o ní dvojnásob. Dnes je poněkud ospalé ráno, které, bohužel, kontrastuje s horkou politickou scénou před státním svátkem a oslavami 98. výročí vzniku Československa. Skoro bych nevěřil, že část ústavních činitelů zneužije tohoto výročí tzv. kauzou „medaile pro strýčka“ k dehonestaci historického významu vzniku samostatného Československa.

Část ústavních činitelů a jejich příznivců, která nepřijala volbu Miloše Zemana prezidentem České republiky, nechala rozhořet do té doby latentní politický boj a usiluje touto formou o jeho dehonestaci a svržení. Ovšem organizovat „trucpodniky“ v podobě alternativních oslav mimo pražský hrad je “přes čáru“. Kde jinde, než na pražském hradě, v sídle českých králů, by si měli především ústavní činitelé jednotně připomenout a uctít výročí státnosti republiky.

V celém, troufám si říci divadle, nejde o udělení či neudělení medaile. Jde o to, zbavit se prezidenta Zemana a uchopení moci jinou skupinou ústavních činitelů.  Dovolím si trochu zaprognózovat. Jsem si téměř jist, že ze strany stejných osob a jejich příznivců dojde k podobnému excesům a zneužití uctění památky nastávajících významných listopadových událostí.

Josef Kovařík, místopředseda OV KSČM Písek