Provokaci v den státního svátku rozhodně odmítáme

27. 10. 2016

Den, kdy si připomínáme vznik republiky, provází ponižující skandál pod nedůstojnou záminkou. Úcta a respekt patří, tak jako každé oběti nacistické genocidy, i panu Jiří Bradymu. Řády či medaile přitom nedostali ani mnozí z těch, kdo se fašismu postavili na odpor. Na část z nich padají urážky dodnes. K útokům proti vlastní zemi by se však jaktěživ nesnížili.     

Dnes nám, místo důstojných oslav 28. října, hrozí otevřený politický střet, provázený provokacemi proti vlastní zemi. Státní svátek by k takovým účelům rozhodně neměl být zneužit. Jde o agresívní manipulaci, jejímž pozadím je velmocenský nátlak na naši republiku.    

Jeden z jejich iniciátorů, ministr Daniel Herman, přitom v minulosti neváhal přizvukovat německému spolku, zpochybňujícímu politické výsledky porážky fašismu. Účastníky jeho srazu oslovil „Milí krajané“. 

„Elity“, ochotné posluhovat cizím zájmům, oslavám státního svátku chybět nebudou. O to víc by se slušelo pozvat   skutečné špičky v oboru - od vědců, lékařů a sestřiček až po horníky z rozkradeného OKD.   

Provokace, organizovaná na Staroměstském náměstí, není jen zneuctěním české státnosti. Útočí na samy její základy. Zemi, v níž sílí vůle po změně k lepšímu, chce znovu rozdělit a srazit zpět. Takovou hanebnost třeba rozhodně odmítnout.

Autor: 
Vedení ÚV KSČM
Zdroj: 
fc. KSČM