Proběhla Jihočeská krajská konference KSČM. Alena Nohavová opět předsedkyní Jč KV KSČM

5. 4. 2022

V pondělí 4. dubna 2022 se konala v Českých Budějovicích v Domě techniky v Českých Budějovicích krajská konference jihočeské organizace KSČM. Jednání se zúčastnila delegace ÚV KSČM v čele s předsedkyní ÚV KSČM Kateřinou Konečnou a místopředsedkyní Ústřední ÚV KSČM Marii Pěnčíkovou. Jednotlivé okresy zastupovalo 30 delegátů a 12 hostů.

Předsedkyně Jihočeského krajského výboru Alena Nohavová přednesla Zprávu o činnosti Jč KV KSČM za období 8.2. 2020 – 4. 4. 2022. Dále místopředsedkyně Jihočeského krajského výboru Marie Pavlovičová přednesla Zprávu o hospodaření, Ivan Nadberežný Zprávu Krajské revizní komise a Jiří Kladívko Zprávu Krajské rozhodčí komise KSČM.

Zpráva o činnosti … především poukázala na složité období činnosti poznamenané nejen pandemickou situací, ale hlavně neúspěšnými volbami jak krajskými v roce 2020, tak i parlamentními v roce 2021. To vše za situace, kdy byly využity snad všechny možnosti kontaktní kampaně s použitím nám dostupných forem mediální aktivity. Volební výsledky nebyly bohužel úměrné vynaloženému úsilí. Pozitivně bylo poukázáno na využití volebního autobusu, který poskytl dokonalé zázemí vedoucím kandidátům, volebním štábům tak i jejich doprovodům v rámci celého kraje. Zpráva o činnosti také poukázala jak na objektivní, tak na subjektivní příčiny neúspěchu a zmínila nejenom vlastní, ale také chyby tehdejšího vedení KSČM.

V obsáhlé diskusi vystoupilo 19 diskutujících. Místy kriticky reagovali na přednesenou „Zprávu o činnosti …“, ale společným jmenovatelem věcné diskuse bylo hledání nových impulsů praktické politiky v Jihočeském kraji. Nejednou zaznělo opřít se o nové a mladší lidi při využití nových a neotřelých forem práce. Být ve veřejném prostoru vidět a slyšet, to se musí zlepšit, zaznělo z několika vystoupení.

Předsedkyní Jč KV KSČM byla opětovně zvolena Alena Nohavová, dále bylo zvoleno složení Krajské revizní komise (KRK), Krajské rozhodčí komise (KRoK). Komise si své předsedy zvolí na samostatných jednání.

Do pléna krajského výboru bylo potvrzeno, již na okresních konferencích zvolených 21členů okresních organizací.

Pro vyšší stranické orgány byl do Výkonného výboru ÚV KSČM doporučen Tomeš Vytiska, do ÚRK Zuzana Mikešová a Jiří Hák do ÚRoK Jiří Kladívko. Do funkce předsedkyně ÚV KSČM Kateřina Konečná a kandidátem KSČM pro volby do Senátu PČR ve volebním obvodě č.52 se sídlem v Jihlavě Josefa Pavlíka.

V závěru jednání konference bylo mimo usnesení přijato „Stanovisko Jihočeské krajské konference KSČM k aktuální politické situaci“, které je publikováno v jiné části webových stránek zde.

Josef Kovařík, foto: Radek Nejezchleb
Vlastní