České Budějovice: Jednání Výkonného výboru Jč KV KSČM

6. 6. 2022

V pondělí 6. června se uskutečnilo v Českých Budějovicích 2. jednání Výkonného výboru Jč KV KSČM. Jednání zahájila předsedkyně Jč KV KSČM Alena Nohavová, která přivítala členy výkonného výboru a pozvané hosty.

V úvodní části mimo procedurálních otázek byla podána informace z jednání vyšších stranických orgánů. Informaci podali člen VV ÚV KSČM Tomeš Vytiska a členka Ústředního operativního volebního štábu (ÚOVŠ) Květa Šlahúnková. Informace následně doplnili další členové ústředního a krajského výboru. Zajímavá a vesměs pozitivní byla diskuse o jednání a výsledcích XI. sjezdu KSČM.

Jedním z bodů jednání byla také příprava mimořádné krajské konference věnovaná doplnění volných pozic krajské rozhodčí a revizní komise a následně zvolení jejich předsedů.

V dalších bodech byla projednána příprava komunálních voleb. Bylo konstatováno, že se dál uskutečňují jednání s ostatními politickými stranami považovanými za levicové, s cílem spojit síly a prostředky k uzavření kombinovaných kandidátek ve prospěch občanů obcí a měst.   

Po vyčerpání bodů programu a schválení plánu práce na druhé pololetí toku 2022 poděkovala předsedkyně krajského výboru Alena Nohavová všem přítomným za účast a aktivitu na jednání.

Autor: 
jk
Zdroj: 
Jč KV KSČM