Kovařík: Je ohlašovaná demonstrace do Prahy na 3. září ve společném zájmu všech občanů? Myslí si to organizátoři?

13. 8. 2022

Svolávaná demonstrace na 3. září do Prahy má být obsahově zaměřená proti vládě a takto je také mediálně prezentovaná. Podle dostupných informací ji zřejmě svolává středově a nelevicově orientovaná organizační skupina. Po shlédnutí videonahrávky jednoho z organizátorů, bývalého policisty, jsem nabyl dojmu, že jde dokonce o nestranickou organizační skupinu, která nestojí o spolupráci se žádnou ze současných opozičních politických stran. Nezaznamenal jsem od nich, bohužel, ani žádnou výzvu k podpoře a účasti levicově a vlastenecky orientované části občanů. Podle některých mediálních výstupů na fb je někde dokonce organizována společná doprava autobusem (autobusy). Proto mi není jasné, čeho chtějí organizátoři dosáhnout a co mohou očekávat?

Co si mám myslet? Pozván byl jen jediný levicově orientovaný občan, člen KSČM a kandidát na prezidenta Josef Skála, který má, zatím jako jediný, příslib krátkého vystoupení.

V tlaku na odstoupení současné protilidové vlády by se mělo postupovat společně. Nyní trochu opačně. Zatím jsem si nevšiml, zda se samotné levicové a vlastenecké síly pokouší o navázání společného kontaktu s organizátory s cílem jednotného postupu. O výzvě ke společné účasti na demonstraci ani nemluvím. Nevím o ní, asi není žádná.

Autor: 
Josef Kovařík
Zdroj: 
Vlastní