Jednala redakční rada Jč KV KSČM: Nejen k novým webovým stránkám

12. 12. 2016

Ve středu 7.prosince 2016 se sešla v Českých Budějovicích naposledy v letošním roce redakční rada Jč KV KSČM, jejíhož jednání se zúčastnil také předseda Jč KV KSČM Petr Braný. Program byl zaměřen především na dosavadní zkušenosti a ohlasy na nové webové stránky ÚV KSČM a samozřejmě i na web krajský. V této souvislosti zazněly některé návrhy a připomínky, které budou zaslány k řešení mediálnímu úseku ÚV KSČM.

Mezi zásadní připomínky patřil poukaz na to, že se na krajském webu zhusta objevují články s celostátní působností převzaté z tisku, a to by se mělo změnit. Redakční rada proto stanovila úkol držet krajskou úroveň webových stránek tak, aby odrážely problémy kraje a okresů, nikoliv státní politiky, které již jsou na webových stránkách ústředních.

K dalším připomínkám patří rozšířit na stránkách základní nabídku aktualit tak, aby se objevila témata několika uplynulých dní, ne pouze tři poslední. Ve složce „volby“ je nutné také zřídit odkazy na Volby do ZK 2016, Volby do Senátu 2016 a zřídit složku Volby do PSP ČR 2017.

Diskuse byla vedena také okolo nových webových stránek OV KSČM v Jihočeském kraji. Ty zatím fungují pouze v okrese Písek, Jindřichův Hradec a v novém roce se připravují v Táboře. Redakční rada konstatovala, že je nutné svolat krajské školení okresních adminů k novým webovým stránkám. Patrně ale jen tam, kde jsou k jejich zřízení personální a materiální podmínky.

Redakční rada pro zlepšení spolupráce s JčKV KSČM na mediální úrovni navrhuje, aby se stala novou tiskovou mluvčí Pavla Švepeš Šlahúnková. Dosavadní tiskový mluvčí Luboš Dvořák je vzhledem ke svým četným funkcím, ke kterým přibyla ještě pozice předsedy OV KSČM v Českém Krumlově, příliš časově zaneprázdněn.

Redakční rada opět (již poněkolikáté) upozorňuje, že je nutné na mediální scéně zásadně zvýšit aktivitu funkcionářů ve všech patrech jihočeské stranické struktury. A to od ZO KSČM, přes okresy, až po vedení kraje.Webové stránky Jč KV KSČM se musejí stát tribunou názorů, zkušeností a zejména pozitivních výsledků práce komunistů. A to jak v ZO, tak zastupitelů a radních za KSČM ve městech a obcích kraje. To se zatím příliš nedaří.

 

Autor: 
vítr
Zdroj: 
vlastní