Antonín Suk o EET

14. 12. 2016

Přátelé !
Nedalo mi to, abych se nevyjádřil k fanatické kampani médií proti zavedení KONTROLY PŘÍJMŮ všech možných podniků a podnikatelů. Hysterie, kterou nás už několik týdnů krmí, je nechutná. Zavádění EET je prezentováno skoro jako zločin století, je to přirovnáváno ke znárodnění a dění po roce 1948, ale já se tedy ptám :
Proč se titíž podnikatelé neozvali stejně razantně a proč jim média nedávala stejný prostor, když...
... před cca 8 lety zvýšil Kalousek sazbu DPH za jejich služby o 50% - z 15 na 21 ???
... když jim Brusel nařídil, že musí mít v kuchyních bezdotykové vodovodní baterie
... když jim titíž zločinci nařídili, že "hotovky" se smí "skladovat" jen pár hodin, takže to, co se uvaří před polednem, se nesmí nabízet ani k večeři.

 A tak bych mohl uvést desítky nařízení, po kterých by museli krachnout daleko rychleji, než když si pořídí kasu za 5 - 20 tisíc korun a ta je investicí na desítky let! Podnikatel, který nemá v provozovně počítač s internetovým připojením je už dlouhá léta unikát. Kdo neumí zacházet s JEDNODUCHÝMI  PROGRAMY na PC , je NEGRAMOT a nepatří do této doby.
Kdo nemá webovou stránku, na které si potencionální návštěvník najde veškeré informace o ubytování v jeho penzionu, nebo hotýlku, ten NEEXISTUJE. Neumím si představit, že nějakého normálního podnikatele v tomto oboru může ohrozit to, že při placení vystaví jak hostu v restauraci, tak v ubytovacím zařízení NORMÁLNÍ ÚČTENKU a odklikne ji na počítači s nasměrováním na MF.
Proč se nikde v médiích stejně razantně a často nemluví o tom, že současně se zavedením EET snížil Babiš sazbu DPH zpátky na 15% , takže hospodští při tržbě např. 1000 Kč neodvedou státu 210 Kč, ale jen 150?!
Na každé tisícikoruně tak hospodský ušetří 60 Kč ! To není potřeba zveřejňovat ???
Nechám na každém z Vás, aby si z toho všeho udělali zdravý a objektivní úsudek, co se v této zemi děje a jak nás média opět, stejně jako např. o imigrační vlně, islamizaci Evropy atd. informují a kam naše myšlení zkouší nasměrovat.

Co pro mě z toho plyne ? N E V Ě Ř I T   M É D I Í M !!!

Autor: 
Antonín Suk, Liberec
Zdroj: 
foto-koláž: jk