Skála a Ondráček pro PL: Kdo může za teror v Berlíně a jak reagovat?

20. 12. 2016

Parlamentní listy položily otázku J. Skálovi, místopředsedovi ÚV KSČM a Z. Ondráčkovi, poslanci PS PČR za KSČM, aby okomentovali včerejší večerní teroristický útok v Berlíně.

Odpověď J. Skály: Za vraždu samotnou samozřejmě odpovídá ten, kdo ji spáchal. A s ním i pravděpodobná islamistická struktura v pozadí. Téma politické odpovědnosti je však nepoměrně širší. Za nacistické hrdlořezy ji nenesl jen Hitler a jeho kamarila, ale i všichni šejdíři "appeasementu". Všichni ti, kdo přivedli svět k ničivé hospodářské krizi a pak si na Hitlera ještě sami vsadili. To samé platí i o teroru pod islámskou vlajkou. Politickou odpovědnost za něj nese i mamon, který Střední východ a severní Afriku drancuje ekonomicky. Všichni, kdo tento region vyvražďují "lidskoprávními" masakry - i kdo tomu zbaběle přizvukují. Děsivou vinu nese i poslední fáze celého díla zkázy - nezodpovědné vítací rituály, jimiž migrační vlnu ponoukají Frau Merkel, bruselská "eurokracie" i "Sluníčkáři všech zemí, spojte se!" Česká republika se musí odstřihnout úplně od všeho, z čeho se ten idiotský mišmaš skládá. A distancovat se od něj z plna hrdla. Jen tak si snad zachová šanci, že se dějištěm podobného zvěrstva nestane sama.

Odpověď Z. Ondráčka:  Jednoznačnou odpovědnost nese Frau Merkel a její debilních vítací politika, kterou převzala celá zkorumpovaná a neschopná EU. To, že si toho je paní Merkelová moc dobře vědoma potvrzuje fakt, že to dosud nijak veřejné nekomentovala. Je někde zalezlá a zpytuje svědomí. Možná s psychiatry píše diagnózu, aby pak mohla tvrdit, že to udělal duševně vyšinutý jedinec. Osobně se divím, že ji to Němci ještě žerou a už dávno ji nenakopali zadek. A co to znamená pro nás? Předpokládám, že policie posílí hlídky, možná se v ulicích zase objeví armáda, ale v podstatě je to jen divadlo pro veřejnost. Tomuto se v prostě účinně zabránit nedá. Řešení tohoto problému je třeba hledat za hranicemi ČR, ale toho současná zahraniční politika ČR ani EU není schopna. Možná za to může Putin. Oni teď v Rusku Vánoce neslaví a tak nám je chtějí asi znepříjemnit terorismem. Darebák jeden. Chtělo by to na ně uvalit nové sankce. Sice tím zase ekonomicky poškodíme jen sami sebe, ale ukážeme jim, kdo jsme my, EU. Hanba zvracet z té jejich politiky. 

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM
Zdroj: 
Parlamentnilisty.cz