Potřebujeme „Centrum proti terorismu a hybridním hrozbám“?

31. 12. 2016

Místopředsedkyně poslaneckého klubu KSČM, soudružka Miloslava Vostrá, se v souvislosti se zřízením Centra proti hybridním hrozbám a terorismu Ministerstvem vnitra ČR vyslovila ve veřejném prostoru, včetně Halo novin, pro sledování internetového světa v „rozumné míře“ z důvodu obav z činnosti extremismu a terorismu.

Naproti tomu prezident České republiky Zeman varoval ve svém vánočním poselství před cenzurou a to i prováděnou Ministerstvem vnitra s tím, že nepotřebujeme nový úřad pro cenzuru internetu.

Je obecně známo, že různá věc, nahlížena z různých úhlů pohledu, vypadá různě. Stejně tak je známo, že cesty do pekla jsou dlážděny těmi nejlepšími úmysly.

Nicméně jsem přesvědčen o tom, že ke skutečně levicovým hodnotám patří co nejširší svoboda projevu. A tímto směrem je třeba směřovat prohlášení politiků zvolených za KSČM. Pokud ovšem nechceme vnést zmatek do politicky nepřátelského tábora názory obdobnými jak, je prezentovala soudružka Vostrá, neboť z jejich pohledu vše, co hlásá KSČM, je špatně. Špatně je proto i zřízení výše uvedeného úřadu.

Na druhou stranu však takovéto názory mohou vnést zmatek i do levicového spektra, a to není v zájmu KSČM.

Autor: 
Tomeš Vytiska
Zdroj: 
Vlastní, Ha No