„Zlatý komunisti!“. Sociolog Hampl o názorovém vývoji společnosti

14. 1. 2017

„Zlatý komunisti!“ Takové a podobné výkřiky byly ještě před pár lety nevítané, ale dnes se stávají součástí běžné diskuze. Bohužel neexistují jednoznačná konsistentní data, která by nám umožnila vidět v časových řadách, jak se pohled veřejnosti na předlistopadový pohled vyvíjí. Nicméně z útržkových informací lze soudit, že přibývá těch, kdo současný politicko-ekonomický režim hodnotí jako horší než ten předlistopadový, a že tento trend existuje minimálně od roku 2005.

To tvrdí sociolog Petr Hampl ve svém nedávno zveřejněném článku se stejným titulkem, jako jsou první dvě slova výše zveřejněného úvodu tohoto článku. O tiskl ho napříkled serever EU Portál a je poměrně fundovaným nejen sociologickým rozborem současných trendů názorového vývoje naší společnosti. Celý si jej můžete přečíst zde.

Petr Hampl - sociolog, který se ovšem živí v normálním komerčním zaměstnání, takže neztrácí kontakt s běžným každodenním životem. Ve svém občanském životě působí jako expert na prodej, řízení prodeje a marketing nejrůznějších složitých technologií. Vedle toho již 10 let píše články, v nichž upozorňuje na problémy, jakými jsou přebujelá byrokracie, vytváření izolované vládnoucí elity, úpadek tradiční morálky, politické neziskovky a nedostatek vlastenectví. V posledních letech žije na poplach, protože západní elity odmítají vzít na vědomí, že dlouhodobý konflikt mezi islámskou civilizací a svobodným světem přešel do agresivní fáze.

Autor: 
milfi
Zdroj: 
Jihočeský KV KSČM