ČEST JEHO PAMÁTCE

6. 2. 2017

Se zármutkem oznamujeme, že po dlouholetých zdravotních problémech zemřel v sobotu 28. ledna 2017 ve věku nedožitých 78 let soudruh PhDr. Josef Bílek, CSc., šéfredaktor naší Naděje.

Soudruh Josef Bílek byl od samého počátku vydávání Naděje členem redakční rady a svými postoji – především v počátcích vydávání Naděje – přispíval k tvorbě obsahu, který OV KSČM, co by vydavatel požadoval a potřeboval. Později pak – ve funkci šéfredaktora po dobu více než 20 let - redakční radu řídil a patřil mezi významné autory. Zaměřoval se ve svých příspěvcích především na propagaci tvorby levicově orientovaných básníků a klasiků a také na informování o významných spolukrajanech.

Po celý svůj aktivní život pracoval ve školství a své znalosti předával stovkám studentů. Řadil se mezi lidi, kteří vydatně publikovali své články a díla v mnoha denících, časopisech a publikacích. V redakční radě Naděje nám bude chybět jeho rozhled a znalosti.

Poslední rozloučení se uskutečnilo v pondělí 6. února v obřadní síni kostela sv. Václava v Jindřichově Hradci.

Čest jeho památce.

Za redakční radu Naděje Stanislav Míka, místopředseda OV KSČM