OKRESNÍ KONFERENCE BYLA VOLEBNÍ I NOMINAČNÍ.

1. 3. 2017

V úterý 14. února se v podvečer uskutečnila ve Velkém Ratmírově okresní konference KSČM.

Jednání se zúčastnilo 40 ze 44 nominovaných delegátů a dalších 7 přizvaných účastníků. Zadání ústředního výboru ke konferencím, bylo nominovat zástupce z okresu pro říjnové volby do poslanecké sněmovny.

Okresní výbor se však na svém jednání, po neúspěšných krajských volbách, rozhodl, že se okresní konference uskuteční s tzv. plným programem, tzn. i s volbami vedení okresní organizace a zástupců ve vyšších orgánech KSČM. K podobnému přístupu jsme po krajských volbách vyzvali další okresní, krajské i celostátní orgány. Naše výzva byla zaměřena na kritické posouzení docílených výsledků, až po přijetí osobní zodpovědnosti. Zřejmě jsme to však učinili sami, v Jihočeském kraji jistě. Proto tedy „kompletní“ konference.

Při samotném jednání jsme tedy volili předsedu a místopředsedu OV, potvrzovali plénum OV podle poměrného zastoupení - podle počtu členů v jednotlivých stranických střediscích okresu. Máme jich sedm. Volili jsme okresní revizní a okresní rozhodčí komisi, dva zástupce do Jihočeského krajského výboru, jednoho zástupce do pléna ÚV KSČM, ale i devět delegátů a náhradníka na krajskou nominační konferenci KSČM. Velmi důležitou částí konference bylo i zvolení pěti kandidátů z okresu pro volby do Poslanecké sněmovny PČR.

Zprávu o činnosti KSČM v okrese od minulé konference (14.12.2015) přednesla předsedkyně OV Alena Nohavová a doplnily ji potřebné podkladové materiály, které obdrželi všichni účastníci konference.

V následující diskusi vystoupilo 9 diskutujících včetně hosta konference – předsedkyně Ústřední rozhodčí komise KSČM s. Heleny Vrzalové. A téma diskuse? Situace v KSČM, problémy v ZO, nutnost zvýšení působení na mladé a jejich získávání pro politiku KSČM, kritika ústředního i krajského vedení KSČM, přínos akcí a střediskových porad pro okresní organizaci, volby, náměty pro práci poslanců v parlamentu, využívání webových a facebookových stránek v práci okresní organizace a další záležitosti.

Ve volbách, které následovaly, byla zvolena neuvolněnou předsedkyní okresního výboru opět Alena Nohavová, uvolněným místopředsedou Stanislav Míka a také další zástupci byli „ponecháni“ ve svých funkcích. Z toho lze usuzovat, že delegáti zastupující komunisty z okresu, ocenili naši práci a nevidí nás jako ty, kteří nezvládli zajištění krajských voleb v okrese při krajských volbách.

Za zveřejnění jistě stojí i skutečnost, že věkových průměr našich 5 kandidátů pro volby do PS PČR je 39 let a 7 měsíců!!! Jsem stoprocentně přesvědčen, že máme nejnižší věkový průměr kandidátů KSČM v kraji. Také fakt, že 3 z nich jsou ženy, je hodně dobrý.  A jejich pořadí?

1. Nohavová Alena
  2. Nejezchleb Radek
  3. Bulantová Radka
  4. Švec Vlastislav
  5. Vaculíková Anna.

Navíc doporučujeme stávající poslankyni Alenu Nohavovou jako vedoucí krajské kandidátky KSČM. O tom, zda se jí stane, ale rozhodne již zmíněná krajská nominační konference v březnu v Českých Budějovicích.

Konference skončila, jedeme dál! Naším cílem je uspět co nejlépe v říjnových volbách. Uvítáme každý hlas a je potřeba pro získání co největšího počtu hlasů pro naše kandidáty udělat vše, co lze. A na tom byla jednoznačná shoda nejen delegátů konference KSČM. A nyní je jen na nás, zda se nám to podaří realizovat.

Stanislav Míka, místopředseda OV KSČM JH. Vložil: milfi
OV KSČM jindřichův Hradec