KRAJSKÁ NOMINAČNÍ KONFERENCE V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH.

11. 3. 2017

V sobotu 11. března, se v Českých Budějovicích uskutečnila jihočeská krajská nominační konference, které se zúčastnili i delegáti z našeho okresu.

Krajská konference měla určit podobu kandidátní listiny KSČM pro podzimní parlamentní volby. Před hlasováním o pořadí kandidátů proběhla velmi zajímavá a věcná diskuse, ve které nezazněla jen chvála, ale i kritika.

Volba o pořadí začala veřejnou volbou lídra kandidátky, kterým byl zvolen předseda ÚV KSČM Vojtěch Filip (obdržel 37 hlasů ze 49). Jeho protikandidátkou byla Alena Nohavová.  Poté byli zvoleni kandidáti na 6. až 24. místě, též volbou veřejnou.

Následovala tajná volba mezi kandidáty na 2. a 3. místě mezi Alenou Nohavovu a Petrem Braným. Zcela jednoznačně, se ziskem 33 hlasů ze 49, vyhrála tento souboj současná poslankyně Alena Nohavová. Petr Braný získal pouze 13 hlasů.  V tajné volbě o 4. a 5. místo na kandidátce uspěla Hanka Tůmová (obdržela 25 hlasů) před Pavlou Švepeš Šlahúnkovou (obdržela 18 hlasů). Pořadí našich jindřichohradeckých okresních kandidátů:  10. Radek Nejezchleb (Kunžak), 15. Radka Bulantová (Slavonice), 16. Vlastislav Švec (Dačice), 22. Anna Vaculíková (J. Hradec).

 

Fotogalerie

Autor: 
Radek Nejezchleb, člen JčKV KSČM. Vložil: milfi
Zdroj: 
Vlastní. Foto: Radek Nejezchleb + jk + vítr