Miloš Zeman ohlásil před kamerou termín voleb a vyslal velmi silné varování Sobotkovi.

6. 4. 2017

Prezident Miloš Zeman již počtvrté usedl před kamery TV Barrandov v pořadu Týden s prezidentem. Zpovídal ho generální ředitel televize Jaromír Soukup. Řeč přišla na teroristický útok v Petrohradě, ale i na to, kdy se uskuteční sněmovní volby. Prezident Zeman oznámil definitivní datum. V této souvislosti se s gustem vysmál Lidovým novinám. Obrazně řečeno, za uši dostali i TV Barrandov a premiér Sobotka. 

První slova věnoval teroristickému útoku v petrohradském metru. „Teroristické útoky pokračují v celé Evropě a je naivní předpokládat, že ustanou, pokud nedojde k zásahu, nikoli pouze, ale také proti Islámskému státu". Podle prezidenta je třeba zatočit se všemi teroristy, a to i s těmi z Kavkazu, kteří často bojují v řadách Islámského státu a teď možná stáli i za útokem v Petrohradu.

K termínu podzimních voleb do Poslanecké sněmovny řekl prezident mimo jiné: „Já už jsem se setkal s názory některých politiků, kteří mi řekli, že už jsou velmi unaveni koaličními hádkami. Jenomže nad zájmy politiků stojí zájmy občanů. A co je zájmem občanů? Jejich zájmem je mít co nejvíce informací o programech politických stran. Proto jsem se rozhodl, že parlamentní volby vypíšu na nejzazší možný termín, 20. a 21. října“.

Celý článek zde

Autor: 
Milfi
Zdroj: 
Parlamentní listy