Alexander Černý: Příklady táhnou

28. 4. 2017

Pokud jsou idoly tím dobrým příkladem, mohli bychom být jen rádi. Pokud se však jedná o uctívání či kopírování těch, kteří sami mají své chyby, jde o jev zcela odsouzeníhodný.

V posledních dnech se v éteru objevují zprávy o vnitřním boji v sociální demokracii, diskuse o tom, kdo vlastně způsobil kauzu hejtmana Zimoly, ale také o snaze premiéra vystupovat jako chlapák s oznámením, že i odvolání ministra financí může být na programu dne. Do toho všeho se nám ministr financí pochlubí svatbou, která bude v Čapím hnízdě. Lidovecký předseda se spojí se Starosty a nezávislými a v souladu s nimi zjistí, že ženy samoživitelky si vše vlastně zavinily samy. Tak nechť si také samy pomohou.

Místo kravat se i v Poslanecké sněmovně objevují bílé košile s rozhalenkami po vzoru hnutí ANO. Podzimní volební kampaň již vlastně začala. Babišovy inzerce jsou plné naděje a kreslených vtipů a oproti tomu sliby ODS, která chce napravovat, co sama způsobila. To vše dnes registrujeme v rámci soutěže o to, kdo získá více poslaneckých křesel. Když se trochu zamyslíme, zjistíme, že nejde ani tak o občany, jejich prospěch či prosperitu naší republiky, ale o vzájemný boj mezi jednotlivými politickými subjekty. Birke pláče nad úbytkem voličů soc. dem. a přičítá to vnitrostranickým sporům. Ještě v březnu tato oranžová strana měla 22 procent. V dubnu již pouze šestnáct. Možná to bude proto, že lidé používají selský rozum a přišli na to, že program této kdysi levicové strany je pouze na papíře, ale jakmile usednou do vládních či poslaneckých křesel, ihned na své sliby zapomínají. Úsměvné je, že často jejich volební teze připomínají návrhy, které KSČM prosazovala již před drahným časem.

A tak jsem rád, že naše strana zůstává neustále neovlivněna momentálním děním, nekopíruje ty druhé a jejím hlavním programem je zájem o člověka a prosperitu našeho státu. Pokud se začnou vládní představitelé mezi sebou ještě více handrkovat, případně využije Sobotka svého práva a začne jednotlivé ministry odvolávat, způsobí to ještě větší nestabilitu a místo práce budeme pouze sledovat, kdo z nich má větší ramena či více vlivu a vyhraje. To však nijak nepomůže k zlepšení situace či prosazení zákonů, které i z dílny klubu KSČM leží v Poslanecké sněmovně bez jakékoliv snahy zařadit je na program jednání.

Autor: 
Alexander ČERNÝ, poslanec a vedoucí kandidát KSČM pro volby do Poslanecké sněmovny v Olomouckém kraji. Vložil: milfi
Zdroj: 
Haló noviny