Filip Zachariaš: Bělobrádek si nevidí do úst .

29. 4. 2017

V rozhovoru pro E15 prohlásil současný předseda KDU-ČSL a vicepremiér Pavel Bělobrádek, že ženy samoživitelky,
které jsou ohroženy chudobou, si mají »najít jiného chlapa«.

Překvapilo mě to. Na podobné výroky je v KDU-ČSL »expert« spíše Jiří Čunek, který též zvažuje kandidaturu na předsedu KDU-ČSL. A právě zde je asi zakopaný pes. Protože pak se nabízí vysvětlení pouze jedno – že Bělobrádek si nevidí do úst, jinak by takovou věc nikdy nemohl prohlásit. Zvláště o ženách, kterým osud nejednou připravil těžké životní zkoušky v podobě týrání, ztráty manžela a další tragické události. Zkuste raději někdy místo do paláce Charitas zavítat do některého z azylových domů a vyslechnout si smutné příběhy žen, o kterých se tak vyjadřujete. Pak teprve jim dávejte své chytré rady. Pane vicepremiére, chápu, že se Vaše strana stále řídí heslem »trochu pomoct, hodně škodit, to se může vždycky hodit«, ale tento výrok je tak nemístný, že omluva, kterou jste po celodenním kličkování učinil, je úplné minimum. Ženám, které jste tak hanebným způsobem degradoval, to totiž zcela jistě dlužíte.

Filip ZACHARIAŠ, předseda OV KSČM Vyškov a kandidát do Poslanecké sněmovny v Jihomoravském kraji
Halo noviny (vložil: milfi)