KOMUNISTÉ NA PAMÁTKU OSVOBODITELŮM

9. 5. 2017

Komunisté si každoročně společně s mnoha lidmi v naší zemi připomínají výročí vítězství nad nacisty. Výjimkou nebyl ani letošní rok.

Média stranící pravici a vládnoucí koalici sice dělají, co mohou, aby lidem vnutily názor, že naši zemi osvojila americká armáda. Skutečností ale je, že ta se podílela na osvobození pouhých 8 % území tehdejšího Československa!!! Vojska Rudé armády společně s dalšími východními spojenci osvobodila 92 % tehdejšího území!!! To stálo život více než 144 tisíc rudoarmějců. Současní mocní v naší zemi také lžou v dalších záležitostech souvisejících s druhou světovou válkou, když slýcháme názor, že Prahu osvobodili Vlasovci, že Češi byli kolaboranty a udavači, že komunisté nebyli v odboji a podobné lži. Kdyby tomu tak nebylo, nezahynulo by na 360 000 obyvatel naší země, z toho na 20 000 komunistů.

Naštěstí je mnoho lidí, kteří mají své znalosti a ví, jak to tehdy bylo.

Mezi ně jistě patřili ti, co se sešli na pietní vzpomínce v Mnichu v pondělí 8. května dopoledne, tentýž den v podvečer v Nové Bystřici a v úterý 9. května v Třeboni. To byla místa, kde komunisté organizovali větší pietní vzpomínky.

Ve Slavonicích 8. května v podvečer na pietní akt, který organizuje město Slavonice ve spolupráci s MěV KSČM Slavonice, přišlo vyjádřit úctu osvoboditelům na 90 občanů.

Nezmiňuji se například o Studené, Kardašově Řečici a dalších místech kde se komunisté zúčastnili akcí organizovaných obcemi, či se jich zúčastnilo méně lidí.

Například v Mnichu si přes 300 účastníků vyslechlo vystoupení vedoucího oddělení ÚV KSČM Jiřího Horáka, který mimo jiné omluvil místopředsedu ÚV s. Skálu /byl pozván do Moskvy na oslavu vítězství nad fašismem/. Mne osobně zaujalo vystoupení zástupce legionářské obce, který mimo jiné řekl, že dal Informaci o zmíněné akci na webové stránky a byl překvapen množstvím nadávek a negativních reakcí. Jasně prohlásil, že děkuje KSČM za podobné akce, ale že mu je jedno kdo podobnou akci organizuje a bere ji jako vyjádření úcty k těm padlým za naši svobodu. Podle mne správný názor.

Všech tří pietních akcí pořádaných komunisty, se zúčastnila poslankyně Alena Nohavová a připomněla význam pietních akcí a také se zmínila o práci KSČM v parlamentu.

Stanislav Míka, místopředseda OV KSČM Jindřichův Hradec

 

Fotogalerie

Autor: 
Stanislav Míka, místopředseda OV KSČM J.H. Vložil: milfi
Zdroj: 
OV KSČM JH